maanantai 31. joulukuuta 2012

Melkein joogaa joka päivä, osa 2: Paksun joogin alienjooga

Oon tässä joulun aikana kokeillut muutamia joogavideoita. Sunnuntaina tein semmosen Trudie Styler warrior yoga -jutun. Videon alussa suositeltiin että jos et ole tehnyt ennen tätä, ni kantsis katsoa koko video läpi. Mut en miä sit kattonu kuiteskaan. Ois se ehkä kannattanut, koska jossain vaiheessa ne teki vähän jännempiä variaatiota seisomaliikkeistä, joissa käännyttiin poispäin tietokoneen näytöltä. Sit joutui vähän kelailemaan eestaas, että mitäs tässä nyt oikein puuhaillaan. (Ruoanlaittokin vissiin vähän myöhästyi, väittivät että sanoin tekeväni ruoan tunnin päästä, ja se oli kaks tuntia sitten. Mut eihän se video kestänyt ku 50 minuuttia!) Toisaalta se tuntuu vähän ajanhukalta alkaa katsomaan erikseen jotain joogavideota. Kun voihan sitä löytää jonkun sellasenkin, joka tukee omaa harjoittelua just silleen, että tietää ne asanat, ja sitten se on turvallisempaakin varmaan, että tekee sellasia vaan kotona, mitä on jo salilla käyty läpi.

Semisti hämmensi siinä semmonen Burst your heart out -kohta. Miun päähän ilmestyi mielikuva siitä ekasta Aliens-leffasta, missä se pikku Alien hyppää ruokapöydässä sieltä rintakehän läpi.

Maanantaina tein youtubesta Sadie Nardinin Psoas flown ja Weight loss yoga workoutin.
Sadie on youtube-joogeista miun suosikki. Vähän se on hassu kun se sanoo että rock and roll ku rullaillaan. Vähän niissä videoissa myös tuppaa olemaan huono audio joskus, kun sillä ei liene kuvausryhmää tai mitään. Mut sit se on muuten mukavampaa kuultavaa ku jotkut muut joogatyypit. Siinä Weight loss yoga -videon alussa se muuten sanoo, että on itse laihtunut sen tyyppistä joogaa tekemällä 40 paunaa(?) elikkäs jotain 18 kiloa. Laskeskelin että just sen verran jos lähtis, niin oisin normaalipainossa.

Tiistaina meinasin tehdä jotain kevyempää tuubista, mutta sitten joku söi nettiä, joten tein astangan alkeisarjaa sen verran kun muistin. Tai siis onhan miulla Kino MacGregorin Astanga primary series -video. Menin sen mukaan aurinkotervehdykset ja seisomasarjaa kai parsvottasanaan asti. Sitten se meni liian vaikeeks. Se ois kiva, jos ois koko alkeissarja videolla, kun en muista loppuliikkeitä. Harjoittelin kanssa hartiaseisontaa, mutta en pääse suoraksi asti, se on semmonen hassu versio jossa jalat on koukussa. Mut yks ope sanoi, että se on ihan hyvä tehä ees vähän. Halasanassa laitoin varpaat lattiaan asti, mut ei se kauhean rentouttavaa ollut, kun ei pysty hengittämään kauhean hyvin, kun maha tunkee tissejä naaman päälle.

Keskiviikkona tein taas Sadien Yoga for Weight loss flow 10 minuutin workoutin ja muutaman sekä rock your crow posen. En ihan kauhean kauaa pysynyt siinäkään tasapainossa, mut kai se jotain tekee että vähän harjoittaa käsivarsia. Vaikuttaa muuten siltä, että jos Sadien videossa on otsikossa weight loss, ni se tarkoittaa sitä että sieltä löytyy jonkinlaisia vatsalihasliikkeitä.

Torstaina kaikki menivät nukkumaan hupsis, ni tein ennen suihkua lyhyen muistankos-nyt-ollenkaan-sitä-astangaa saunan eteisessä. Ville vähän tuli ihmettelemään, että miks oot ollu suihkussa 40 minuuttia, mut sinä vaiheessa olin just menny sinne joogan jälkeen. Perjantaina se joogailu tais olla vaan muutama aurinkotervehdys ennen suihkua. Lähinnä tässä lomajoogailussa on huonoa se, että koskas sitä ehtis. Aamulla tarjoillaan aamupalaa, ja illalla ollaan melkein aina syöty just, paitsi jos jättää sen joogan siihen hetkeen just ennen suihkua, jolloin tyypit menee jo nukkumaan.

Lauantaina tein taas Sadien videon avustamana Yoga for weight loss open and tone, ja spin around your core. Spin aroundissa oli jotain sivulle aukeavia liikkeitä, jollaisia en ole tehnyt ennen, enkä ole ihan varma, et kantsisko ees ilman joogaopea.

Sunnuntaina tein ennen nukkumaan menoa youtubesta videoiden mukaan Tara Stilesin Yoga warm-up + 5-Minute Flexibility Yoga Routine + Yoga for deep sleep. Oli vähän hassu toi eka ku siinä oli lähikuvaa tisseistä just ku katoin, et mikäs se high lunge on. Sit tokassa oli istuva joku paksuille sopimaton taivutus, ku maha oli eessä. Toisaalta jos se piti tehdä suoralla selällä, ni maha toimii just sopivana pehmukkeena, ettei mene liian alas. Vika video oli ihan ok, paitsi että tuli tunne, että vois soittaa loppupään videosta puolinopeudella, koska sit vois viettää vähän kauemmin venytyksessä. Oli se muuten sopivan leppoisa illalle. Tara Stilesilla on kanssa tosi hyvä ääni. Ehkä vois kokeilla useamminkin noita.

1 kommentti: